15:39:39 | 05.12.2013

Solana Nin uz pomoć Razvojne agencije Zadarske županije dobila 1,4 milijuna kn EU sredstava za ekološku proizvodnju soli

Dana 5. prosinca 2013. U Ninu, predstavljen je  Projekt Solane Nin, vrijedan 1,4 milijuna kuna, pod nazivom Cvijet soli i poslovanja – ekološka proizvodnja konzumnihi terapeutskih soli kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Projekt vrijedan 186.135,68 EUR sufinancira Europska unija, s iznosom od 158.066,42 EUR, a Solana Nin participira s udjelom od 28.069,26 EUR. Cilj projekta je postizanje veće konkurentnosti malih i srednjih poduzeća kroz jačanje zelene ekonomije, energetske učinkovitosti i eko standarda u proizvodnji.

Ključne aktivnosti projekta obuhvatit će rekonstrukciju postojećih pogona Solane Nin, točnije, zamjenu postojećeg krova novim koji zadovoljava sve potrebne standarde organske i ekološke proizvodnje soli, unaprjeđenje proizvodnih procesa, eko certifikaciju, edukaciju djelatnika o ekološkim procesima, te promociju vrijednosti koje generira projekt.

Razvojna agencija Zadarske županije ZADRA je zajedno sa Solanom Nin pripremila projektni prijedlog koji je ugovoren 26.10.2013. Tijekom 18 mjeseci provedbe projekta, ZADRA će kao jedan od članova nadzornog odbora projekta nadzirati provedbu projekta, a ujedno će pružati i tehničku pomoć projektnom timu pri samoj provedbi projekta.

Tijekom predstavljanja projekta, predstavnik ZADRA-e, Josip Matassi, kao član nadzornog odbora projekta, istaknuo je da Solana Nin predstavlja svijetli primjer manje hrvatske tvrtke koja je sa zdravim projektom privukla bespovratna financijska sredstva, što će joj osigurati kvalitetan nastup na domaćem i stranom tržištu, te da bi se njezinim primjerom trebali povesti i ostali srednji i mali poduzetnici. Ključ uspjeha jeu procesu osmišljavanja projekta, naglasio je Matassi, voditi računa o utjecaju projekta na poslovanje tvrtke, ali i širu zajednicu. Upravo je to pravi put prema poboljšanju gospodarske slike zemlje.

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019