15:38:40 | 18.12.2013

Dodijeljeno 15 milijuna kuna za 50 inovativnih projekata BICRO-a

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras sudjelovao je danas na dodjeli ponuda za sufinanciranje u vrijednosti 15 milijuna kunaza 50 projekata iz BICRO programa Provjere inovativnog koncepta (PoC) .

 

Dodjela ponuda održana je  u sklopu konferencije „Internacionalizacija inovacija i poduzetništva“, koja ima za cilj približiti postojeće nacionalne i europske sustave i strukture (programe, fondove i sl.) koji potiču i doprinose razvoju inovativnih i međunarodno aktivnih tvrtki , te na taj način potaknuti hrvatska poduzeća na aktivno djelovanje u pravcu internacionalizacije poslovanja, te usmjeravanja prema inovativnom razmišljanju i poslovanju. Smjernice za unaprjeđenje suradnje, razmjena znanja u poticanju inovacija i rasta konkurentnosti, te aktualni trendovi i iskustva u internacionalizaciji poslovanja i jačanju inovativnog poduzetništva  predstavljeni su kroz predavanja, panel rasprave i radionice.
Ministarstvo poduzetništva i obrta aktivno podupire ovakve projekte, kako bismo poduzetnicima omogućili jedinstven pristup informacijama, te izvorima financiranja za sve faze inovacijskog ciklusa, kazao je ministar Maras, te najavio skoro spajanje dviju ključnih agencija za poticanje poduzetništva i inovacija  HAMAG -Investa i BICRO-a.
Konferenciju i vrijednost inovacijskih projekata pozdravili su i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić, te ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović .
U sklopu konferencije zapaženo je predavanje Dr. Charles Wessnerjednog  od najvećih svjetskih stručnjaka u području tehnologije, inovacija i poduzetništva, koji je s okupljenima podijelio iskustvo kreiranja inovacijske politike u SAD-u stavljajući naglasak na javno-privatna partnerstva, poduzetništvo, financiranje ranih faza za nove tvrtke te potrebe i koristi visoko-tehnološke industrije.

Sve novosti možete pratiti i putem Facebooka Twittera.

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019