16:34:46 | 03.04.2014

Potpore prvim projektima iz Fonda za razvoj turizma

Temeljem Odluke o raspolaganju sredstvima Fonda za razvoj turizma, Ministarstvo turizma donijelo je odluku o prvim projektima javne turističke infrastrukture i očuvanja resursne osnove kojima su dodijeljena sredstva iz programa. Sredstva „Fonda za razvoj turizma“ namijenjena su javnom sektoru, u funkciji zaštite resursne osnove i ulaganja u javnu turističku infrastrukturu, bilo kroz kapitalna ulaganja, ili pripremnu dokumentaciju za financiranje projekata kroz EU fondove, ili na neki drugi način, a kandidiralo se oko 400 projekata.
Odabrano je prvih 40 projekata, kojima je dodijeljeno ukupno 20 milijuna kuna za onu turističku infrastrukturu u koju privatni sektor nema interesa ulagati, a koji će uljepšati izgled i povećati ukupnu atraktivnost i konkurentnost, kao što su to plaže, muzeji, posebne atrakcije i slično. Natječaji Fonda za razvoj turizma provodit će se tijekom cijele godine. Ovom odlukom poduprti su projekti koji nisu obuhvaćeni financiranjem iz EU fondova. U suradnji s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova EU, ti se projekti posebno razmatraju radi utvrđivanja njihove sukladnosti s uvjetima kandidiranja za sredstva iz EU fondova te će se po završetku tog postupka za njih donijeti posebna odluka Fonda za razvoj turizma.
Ostatak projekata za koje nisu odobrena sredstva ovom odlukom, bit će smatrani kandidatima za sljedeći javni poziv za dodjelu sredstava Fonda za razvoj turizma, s tim što će ih stručne službe Ministarstva turizma analizirati te usmjeriti predlagatelje na doradu projekata u onim slučajevima gdje to smatraju opravdanim, kako bi dokumentacija bila usklađena s ciljevima Strategije razvoja turizma do 2020. godine te napravljena na temeljima financijske održivosti.

Izvor: http://www.mint.hr/default.aspx?id=15053

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019