16:34:38 | 07.04.2014

Održana radionica u sklopu projekta REPUBLIC MED

U četvrtak, 3. travnja 2014. godine u prostorijama Solarno-edukacijskog centra u Zadru, a u organizaciji Razvojne agencije Zadarske županije  održana je radionica unutar projekta REPUBLIC MED. Cilj radionice bio je prepoznati najučinkovitija rješenja za obnovu različitih tipologija javnih prostora. Radionica, odnosno fokus grupa pod nazivom Pametni gradovi – energetske uštede i ugodnost boravka u javnim prostorima okupila je preko 30 sudionika, a bila je druga od ukupno dvije fokus grupe predviđene ovim projektom.

Projekt REPUBLIC-MED ima za cilj razvoj nove metodologije tehno-ekonomskih studija koje bi se primjenjivale u obnovi javnih zgrada i otvorenih prostora u mediteranskim zemljama, partnerima u projektu (Francuska, Grčka, Hrvatska, Italija i Španjolska). Projektom će se analizirati postojeći alati i identificirati njihovi nedostatci što će omogućiti  kreiranje inovativnih metoda za obnovu javnih zgrada i otvorenih prostora u skladu s ciljevima EU 20-20-20.

Radionica je okupila stručnjake koji će izraditi novu metodologiju (Prof.dr.sc. Igor Balen, Doc. Mateo Biluš , Dr.sc. Zrinka Rudež, Dr.sc. Ksenija Gaćeša Zaninović, Dr.sc. Tea Žakula) te druge stručnjake i lokalne dionike zainteresirane za rezultate ovog projekta.

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019