16:33:35 | 08.05.2014

Fond za razvoj turizma: Novi javni poziv za bespovratne potpore projektima

Temeljem Odluke o raspolaganju sredstvima Fonda za razvoj turizma, Ministarstvo turizma objavilo je jučer novi javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora, s ciljem razvoja javne turističke infrastrukture i očuvanja turističke resursne osnove – turističkih atrakcija, u svrhu jačanja konkurentnosti turizma.

Iz proračuna Fonda za razvoj turizma (riječ je o izvanproračunskom prihodu Ministarstva turizma od uplata za privremene koncesijske naknade za turističko zemljište), potpore su predviđene za jedinice lokalne i područne/regionalne samouprave, trgovačka društva u njihovom ili državnom vlasništvu, turističke zajednice, javne ustanove nacionalnih parkova i parkova prirode.

Ministarstvo sufinancira do 80 posto opravdanih/prihvatljivih troškova provedbe pojedinačnog programa ili projekta.

Minimalni iznos odobrenih sredstava je 100 tisuća, a  maksimalni iznos po pojedinom korisniku, odnosno projektu/programu, je 2 milijuna kuna, osim za trgovačka društva. Ukupna vrijednost projekta koji se kandidira za korištenje sredstava iz fondova EU, ne smije biti manja od 7,5 milijuna kuna.

Javni poziv otvoren je do 31. 10. 2014. godine, a više informacija o uvjetima te potrebne obrasce za kandidiranje projekata, nalazi se na web stranicama Ministarstva turizma, pod kategorijom Potpore i krediti, gdje će biti objavljeni i rezultati javnog poziva.

Početkom travnja ove godine, Ministarstvo turizma donijelo je odluku o prvim projektima javne turističke infrastrukture i očuvanja resursne osnove, kojima je, za 40 projekata, dodijeljeno oko 20 milijuna kuna bespovratnih potpora iz programa „Fond za razvoj turizma“.

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019