16:32:00 | 27.06.2014

Poziv za sudjelovanje na konferenciji „Predstavljanje EU financijskih instrumenata za razdoblje 2014. – 2020. “EU Access to Finance Day” 1.7.2014. Zagreb“

Europska komisija i Ministarstvo poduzetništva i obrta zajednički organiziraju Info dan “EU Access to Finance Day” (Pristup financiranju) koji će se održati u Zagrebu 1. srpnja 2014. godine u hotelu Westin. Cilj Info dana je predstaviti novu generaciju EU financijskih instrumenata za potporu malim i srednjim poduzećima za razdoblje od 2014. do 2020. godine, te pružiti informacije o načinu njihovog korištenja u Hrvatskoj. Učinkovito partnerstvo između EU institucija i institucija u Hrvatskoj koje omogućuju pristup financijama za mala i srednja poduzeća preduvjet je za uspješnu implementaciju financijskih instrumenata.

| Program događanja

Stoga će se na Info danu posebno predstaviti financijski instrumenti u okviru novih COSME i HORIZON 2020 programa te način kako se financijske institucije u Hrvatskoj mogu kandidirati za status financijskih intermedijara. Prezentirat će se, također, hrvatska iskustva u korištenju financijskih instrumenata kroz CIP program koji je, kao prethodnica COSME programa, bio aktivan od 2007. do 2013. godine, te Europski strukturni i  investicijski fondovi.

Info dan će otvoriti g. Branko Baričević, voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj i Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta.

Pozivi za sudjelovanje upućeni su svim relevantnim financijskim institucijama i poslovnim organizacijama.

Prijavi se OVDJE.

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019