16:21:13 | 24.07.2015

Održan prvi sastanak Županijskog partnerskog vijeća

U Velikoj vijećnici Doma Županije 23. srpnja 2015. s početkom u 8:30 sati održan je prvi sastanak Županijskog partnerskog vijeća.
Zadarska županija pokrenula je postupak izrade Županijske razvojne strategije 2015.-2020. godine (ŽRS) koja je temeljni strateški razvojni dokument i osnova za razvoj županije, u kojem će biti definirana vizija, strateški ciljevi, prioriteti i mjere za postizanje prioriteta.
Sastanku je prisustvovalo čak 37 predstavnika Zadarske županije i tvrtki u vlasništvu županije, zatim civilnog sektora sa područja županije i predstavnika privatnog sektora.
Župan Zadarske županije gospodin Stipe Zrilić zahvalio se prisutnima na odazivu te dao dnevni red na glasanje, a koji je potom i jednoglasno usvojen.
Predloženi dnevni red jednoglasno je usvojen te glasi kako slijedi:

1.Pozdravna riječ g. Stipe Zrilića, župana Zadarske županije
2.Predstavljanje metodologije izrade Županijske razvojne strategije te hodograma aktivnosti njene izrade
3.Imenovanje članova radnih skupina za izradu Županijske razvojne strategije
4.Davanje na znanje Izvješća o provedbi Županijske razvojne strategije Zadarske županije za 2014. godinu
5.Prijedlog Izmjena i dopuna Poslovnika o radu Županijskog Partnerskog vijeća
6.Razno

Župan gospodin Stipe Zrilić pozvao je sve prisutne na aktivno sudjelovanje u izradi nove ŽRS kako bi se dobio što kvalitetniji strateški dokument nakon čega je prepustio riječ ravnateljici ZADRE NOVE gospođi Sanji Peričić.

Ravnateljica ZADRE NOVE gospođa Sanja Peričić prozivkom je potvrdila nazočnost 37 članova te utvrdila postojanje potrebnog kvoruma za rad Županijskog partnerskog vijeća.
Nakon toga su ravnateljica ZADRE NOVE gospođa Sanja Peričić i njena zamjenica gospođa Marica Babić predstavile metodologiju izrade ŽRS-a i hodogram aktivnosti njene izrade.

Gospođa Peričić potom je iznijela prijedlog radnih skupina za izradu ŽRS-a nakon čega je prezentirala Izvješće o provedbi ŽRS-a Zadarske županije za 2014. godinu.
Uslijedio je usvajanje prijedloga Izmjene i dopune poslovnika o radu Županijskog partnerskog vijeća.

Svi prijedlozi dnevnog reda jednoglasno su usvojeni.

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019