16:20:01 | 12.10.2015

Projekt „CB-GREEN“ predstavlja se javnosti u sklopu Tjedna energetske učinkovitosti Grada Zadra SAVJETOVANJE GRAĐANA O ENERGETSKOJ EFIKASNOSTI I UŠTEDI ENERGIJE

U okviru Tjedna energetske učinkovitosti Grada Zadra koji se održava 12. – 17. listopada 2015. građanima i stručnoj javnosti bit će predstavljen projekt „CB-GREEN; prekogranično-zeleno, obnovljivo i energetski učinkovito umrežavanje“. U utorak, 13. listopada bit će u Gradskoj knjižnici Zadar s početkom u 11 sati održan okrugli stol na temu „Uloga EE tima u planiranju i gospodarenju energijom“ na kojem će sudjelovati predstavnici lokalne samouprave gradova Zadra i Mostara, Općine Neum, Zadarske županije, te razvojnih agencija ZADRA NOVA i REDAH.
EE timovi su, u sklopu ovog projekta, osmišljeni kao timovi unutar jedinica lokalne samouprave Zadra, Mostara i Neuma, koji će građanima/kama pružati informacije vezane uz postizanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije. Građani/ke Zadra ovu će uslugu imati prilike zatražiti na Narodnom trgu već u srijedu 14. listopada u vremenu od 10 do 12 sati kada će u sklopu aktivnosti „Više energije – manji račun“ članovi EE tima Grada Zadra i agencije ZADRA NOVA Ive Surić i Luka Vukoša provoditi savjetovanje građana/ki o korištenju obnovljivih izvora energije, energetskoj učinkovitosti i malim koracima za jednostavnu uštedu energije u kućanstvu. Ujedno će pružati informacije o mogućnostima dobivanja bespovratnih sredstava za građane/ke koji svoj dom žele učiniti energetski učinkovitijim i time smanjiti izdatke za energiju u svojem kućanstvu.
Građanima/kama se na ovaj način predstavlja usluga EE info deska posredstvom kojeg će zainteresirani moći dobiti sve relevantne informacije o energetskoj učinkovitosti i obnovljivim izvorima energije kao i o uz to vezanim nacionalnim regulativama i lokalnim politikama. Osim izravno na Narodnom trgu, građani Zadra svoja pitanja mogu uputiti na e-mail adresu EE info deska Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. U sklopu projekta CB GREEN usluga EE info deska pruža se i građanima Općine Neum i Grada Mostara koji pitanja mogu postaviti na e-mail adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Projekt CB-GREEN; prekogranično-zeleno, obnovljivo i energetski učinkovito umrežavanje je odabran za sufinanciranje u sklopu IPA prekograničnog programa Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007. – 2013., provodi se od 1. 4. 2015. do 31.3. 2017., i ukupno je vrijedan 499.066,54 EUR.
Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu aktivnosti na području Republike Hrvatske vrijedan je 245.961,94 eura, a projekt se provodi u suradnji 6 partnerskih organizacija koje djeluju na području Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.
Cilj projekta „CB-GREEN“ je zaštititi i očuvati okoliš te potaknuti uporabu održivih izvora energije u Zadarskoj županiji i Hercegovačko-neretvanskom kantonu kroz zajedničke aktivnosti i kampanje podizanja svijesti javnosti o energetskoj učinkovitosti i uporabi sustava koji koriste obnovljive izvore energije u javnom sektoru.

Pozivamo i Vas medije da popratite tijek ovih događanja u okviru projekta te o istom informirate širu javnost.
Program Tjedna energetske učinkovitosti možete vidjeti ovdje.

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019