15:19:18 | 26.10.2015

Održane edukacije ne temu: ”Mogućost financiranja kroz Europske strukturne i investicijske fondove i (operativne) programe za razdoblje 2014. – 2020.” i ”Vještine upravljanja projektom”

U Agenciji za razvoj Zadarske županije ZADRI NOVOJ od 19. do 23. listopada održane su edukacije na temu: ”Mogućost financiranja kroz Europske strukturne i investicijske fondove i (operativne) programe za razdoblje 2014. – 2020.” i ”Vještine upravljanja projektom”.

Edukacije su financirane u sklopu provedbe programa Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije „Jačanje ljudskih potencijala na lokalnoj i područnoj (regionalnoj) razini za učinkovitu pripremu i korištenje fondova Europske unije“ za 2015. godinu. Predmetni program sufinanciran je sredstvima tehničke pomoći iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Edukaciju na temu ”Mogućost financiranja kroz Europske strukturne i investicijske fondove i (operativne) programe za razdoblje 2014. – 2020.” održala je gospođa Marica Babić, zamjenica ravnateljice Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRE NOVE. Ova edukacija za cilj je imala upoznati polaznike sa dostupnim mogućnostima financiranja za razdoblje 2014.-2020. Prvenstveno je bila namijenjena zaposlenicima jedinica lokalne i regionalne samouprave.

Edukacija ne temu ”Vještine upravljanja projektom” za cilj je imala osposobiti polaznike za samostalnu pripremu projekata u kontekstu Europskih strukturnih i investicijskih fondova s posebnim naglaskom na upravljanje projektnim ciklusom, vremensko planiranje, upravljanje ljudskim resursima, nepravilnostima i rizicima. Predavačica na ovoj edukaciji bila je gospođa Martina Matešić, savjetnica u Odjelu za regionalni razvoj Agencije za razvoj Zadarske županije.

Edukacijama je nazočio znatan broj polaznika iz različitih sektora što upućuje na važnost održavanja ovakvih edukacija koje će doprinijeti razvijanju znanja i vještina u povlačenju sredstava iz europskih fondova i upravljanja projektima koji će doprinijeti razvoju lokalne zajednice.

Edukativne radionice iz ovog programa održavat će se do kraja listopada i kroz prvu polovicu studenog. Svi zainteresirani za stjecanje znanja iz područja europskih fondova pozvani su na sudjelovanje na edukacijama u Agenciji za razvoj Zadarske županije ZADRI NOVOJ.

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019