15:19:12 | 28.10.2015

ZADRA NOVA sudjelovala na osmom po redu Sajmu poslova u Arsenalu

U zadarskom Arsenalu 27. listopada održao se, sad već tradicionalni, osmi po redu Sajam poslova. Organizator Sajma je Hrvatski zavod za zapošljavanje. Sajam, koji je okupio preko sedamdeset poslodavaca otvorio je ministar rada i mirovinskoga sustava prof. dr. sc. Mirando Mrsić, dr. med.

U prepunom Arsenalu redom su se predstavile strukovne škole, visoka učilišta, hoteli, privatni poduzetnici te svi oni koji su smatrali da imaju što ponuditi nezaposlenim osobama na tržištu rada.

Prilika je ovo svima onima koji su u potrazi za poslom da direktno kontaktiraju sa potencijalnim poslodavcima, raspitaju se o mogućnostima usavršavanja, stažiranja ili pak da steknu sliku kakva je situacija na tržištu rada.

Ministar Mrsić istaknuo je odličnu organizaciju Sajma na kojem se susreću oni koji nude i oni koji traže posao. Nadodao je kako unatoč smanjenju broja nezaposlenih još uvijek ima puno nezaposlenih, a istodobno nedostaje strukovnih radnika te je pohvalio nazočnost strukovnih škola na Sajmu.

Svim prisutnima obratio se i župan Stipe Zrilić rekavši kako su upravo aktivnosti poput ove koja povezuje obrazovni sektor sa gospodarskim, uloga Županije.

Istaknuo je kako Županija nastoji svojim aktivnostima pružiti podršku gospodarstvu kroz potpore poduzetnicima i OPG-ovima te najjačoj gospodarskoj grani Zadarske županije – turizmu.

Župan je zadovoljno dodao kako se unatoč krizi nezaposlenost na području Zadarske županije ove godine u odnosu na prošlu smanjila za 650 osoba.

I ovogodišnjem Sajmu poslova nazočila je Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA. Predstavnici ZADRE NOVE informirali su građane i odgovarali na upite vezano za projekte koje provode, ali i mogućnosti o kojima se građani mogu dodatno informirati u samoj Agenciji, a tiču se njihovih poslovnih planova i ideja. Ovom prilikom djelatnici Agencije predstavili su i EU projekte koji su trenutno u provedbi, poput projekata I-CIA of SMEs, Hear me out, CB-GREEN, COWORKING ZADAR, i drugih.

Štand ZADRE NOVE zabilježio je znatnu posjećenost i interes što je svakako dodatni poticaj da se ZADRA NOVA i sljedeće godine odazove pozivu na sudjelovanje na Sajmu.

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019