15:16:54 | 03.02.2016

Na drugom sastanku radnih skupina predstavljena je nova vizija te ciljevi i prioriteti Županijske razvojne strategije Zadarske županije do 2020.

Izrada Županijske razvojne strategije Zadarske županije do 2020. godine u punom je jeku. U skladu s tim održan je drugi po redu sastanak radnih skupina na kojem je predstavljena vizija te postavljeni ciljevi i prioriteti što je po metodologiji izrade bio sljedeći korak, nakon što su na prvom sastanku definirane i usvojene osnovna i SWOT analiza.

Sastanak se održao 3. veljače 2016. godine, u Velikoj vijećnici Doma Zadarske županije, sa početkom u 10 sati, u organizaciji Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRE NOVE. Na poziv Agencije sastanku se odazvalo 60 ključnih dionika iz javnog, civilnog i privatnog sektora koji su kroz konstruktivnu raspravu definirali konačni prijedlog ciljeva i prioriteta Županijske razvojne strategije.
Na samom početku sastanka ravnateljica Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRE NOVE Sanja Peričić upoznala je prisutne sa novom vizijom Zadarske županije. Osim vizije predstavljeni su definirani ciljevi koji su u skladu sa ciljevima dokumenta Europa 2020 kojih je također tri.
Osim ravnateljice Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRE NOVE, sastanak su predvodili i njena zamjenica Marica Babić te predstavnik ex- ante evaluatora, Ekonomskog instituta u Zagrebu, prof.dr. Nenad Starc.
S obzirom da se radi o ključnom strateškom dokumentu za razvoj Zadarske županije poduzete su dodatne metodološke mjere u njegovoj izradi. Tako je prof.dr. Starc na sastanku predstavio matricu kojom su dionici utvrđivali međusobnu razinu utjecaja među pojedinim prioritetima te im dodjeljivali ocjene ovisno o razini utjecaja.
Na ovaj način utvrđeni su ključni prioriteti za realizaciju zacrtanih strateških ciljeva za razvoj Zadarske županije.

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019