15:16:18 | 04.03.2016

Održana edukativna radionica „Mogućnosti financiranja projekata i inicijativa s područja zapošljavanja“

U dvorani za sastanke Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRE NOVE, u petak 4. ožujka 2016. godine, održana je jednodnevna edukativna radionica na temu „Mogućnosti financiranja projekata i inicijativa s područja zapošljavanja“.

Radionicu je vodila gospođa Andrea Vugrinović, direktorica poduzeća Superna d.o.o. Iskustvo je stekla radeći kao dugogodišnja direktorica Agencije za razvoj Varaždinske županije i pročelnica upravnog odjela za gospodarstvo Međimurske županije, sudjelujući u pripremi i provedbi projekata na većini natječaja financiranih sredstvima EU u Hrvatskoj te kroz programe Europske Zajednice. Gospođa Vugrinović je certificirani regionalni trener za pripremu projekata. Savjetovala je poduzetnike raznih sektora o mogućnostima uključivanja u projekte koji potiču privatni sektor. Trenutno je konzultant za Halifax Consulting/GIZ na projektu Municipal Planning Support IPA 2007 u Srbiji gdje radi sa 27 općina i gradova na poboljšanju strateškog planiranja razvoja.

Radionica „Mogućnosti financiranja projekata i inicijativa s područja zapošljavanja“ održana je u sklopu projekta “STEP FORWARD – Korak naprijed u jačanju kapaciteta Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Zadarske županije” čiji je nositelj Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA.

ZADRA NOVA započela je,10. prosinca 2014. godine, s provedbom ovog 42.611,10 eura vrijednog projekta koji Europska unija sufinancira sa 29.849,08 eura iz Europskog socijalnog fonda.
Lokalni partneri na projektu su Zadarska županija i Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Zadar, a predviđeno trajanje projekta je 20 mjeseci.

Kroz ovu radionicu sudionici su stekli znanja o strukturnim fondovima EU i Programima Unije te mogućnostima apliciranja na iste pri čemu je poseban naglasak stavljen na Europski socijalni fond. Osim europskih izvora financiranja predavačica je pojasnila i lokalne te nacionalne izvore financiranja kao i potencijalne načine kreditiranja.
Posebno se osvrnula na zapošljavanje pojedinih skupina na tržištu rada koje su teže zapošljive.
Kroz interaktivnu raspravu sudionici su, zajedno sa predavačicom, nastojali povezati svoje projekte sa potencijalnim izvorima financiranja.

Izvrstan odaziv članova Partnerskog vijeća za tržište rada jasan je dokaz prepoznavanja važnosti jedne ovakve radionice za lokalno tržište zapošljavanja koje bi trebalo „oživiti“ pomoću sredstava europskih fondova.

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019