16:15:42 | 27.04.2016

VELIKO URBANO PODRUČJE GRADA ZADRA NADOMAK EU SREDSTVIMA NAMIJENJENIH URBANOM RAZVOJU

Veliko urbano područje Zadar, kojeg čine Grad Zadar, Grad Nin i 13 općina, trenutno je u postupku izrade svog ključnog dokumenta – Strategije razvoja urbanog područja Zadar. Osim što predstavlja smjer strateškog razvoja tog područja, ovaj dokument sa sobom donosi alokaciju od 35 milijuna eura, kojima će Grad Zadar, kao grad nositelj, direktno financirati projekte na svom urbanom području.

Prethodno su, tijekom izrade ovog dokumenta, izrađene analiza stanja i SWOT analiza. Sljedeća faza u izradi je definiranje strateškog okvira, kao iznimno važnog dijela samog dokumenta. S ciljem utvrđivanja temelja tog strateškog okvira, Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA organizirala je u Velikoj vijećnici Doma Zadarske županije radnu skupinu dionika privatnog, javnog i civilnog sektora.

Na radnoj skupini postignuto je suglasje o viziji dokumenta te se povela konstruktivna rasprava u svrhu formuliranja strateškog okvira kroz postavljanje strateških ciljeva te prioriteta za njihovo ostvarenje. Tako postavljen strateški okvir bit će kompletiran mjerama i aktivnostima za svaku pojedinu mjeru, čije je razrađivanje sljedeća faza u procesu izrade.

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019