16:14:03 | 02.08.2016

Pomoćnik ministra poduzetništva i obrta posjetio ZADRU NOVU

Da ljetne stanke nema dok god se ne postigne planirani rast u gospodarstvu pokazao je pomoćnik ministra poduzetništva i obrta, Mario Antonić, posjetivši Agenciju za razvoj Zadarske županije ZADRU NOVU, u ponedjeljak 1. kolovoza.

Antonića su u prvom redu zanimali planovi i projekti koje ZADRA NOVA trenutno provodi i koje namjerava provoditi u skorijoj budućnosti, a kao jedna od glavnih  aktera u poticanju gospodarskog razvoja na području Zadarske županije.

Ravnateljica ZADRE NOVE, Sanja Peričić,  predstavila mu je rad Agencije, provedene te projekte u pripremi i provedbi, ali i objasnila kako Agencija pruža uslugu „one step service centra“ za potencijalne investitore u vidu savjetovanja o mogućnostima i olakšicama koje im stoje na raspolaganju. Navela je i neke od ključnih projekata Zadarske županije spremnih za prihvat investitora.

Tijekom sastanka dodirnuli su se i konkretnih projekata zadarskih poduzetnika prijavljenih na Poduzetnički impuls, natječaj Ministarstva poduzetništva i obrta, a koje je ZADRA NOVA savjetovala u procesu izrade i prijave projekta.

Pomoćnik ministra zadužen za međunarodnu suradnju, investicije i razvoj istaknuo je kako je ZADRU NOVU posjetio upravo s ciljem stvaranja „poduzetničkog ekosustava“ koji bi olakšao Republici Hrvatskoj da ide ukorak sa ostalim europskim zemljama te najavio skoro otvaranje natječaja za internacionalizaciju proizvodnje za što poziva sve poduzetnike Zadarske županije da se jave.

Upravo u svrhu razvoja poduzetništva u Zadru je otvoren COIN coworking prostor koji su potom, pomoćnik ministra Antonić i ravnateljica Sanja Peričić, i posjetili. Tamo ih je dočekala voditeljica COIN coworking prostora Renata Marušić koja je Antoniću predstavila cjelokupan koncept coworkinga, ali i uspješne poslovne priče proizašle od njegovog otvaranja od prije godinu dana do danas.

Zadovoljan svime viđenim Antonić je izrazio želju za još uspješnijom i učinkovitijom suradnjom u budućnosti te nadu za skorim ponovnim susretom s ciljem realizacije nekih od postojećih planova.

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019