16:13:56 | 16.09.2016

Održan drugi sastanak tehničke radne grupe projekta BLUE SKILLS – Udine, Italija

Drugi sastanak tehničke radne grupe projekta ”Blue SKILLS” održao se 8. rujna 2016. godine u Udinama (Italija). Radi se o projektu koji jača integraciju sustava obrazovanja i strukovnog osposobljavanja na jadranskom području kroz usklađivanje različitih obrazovnih sustava. Strategija mu je olakšati komunikaciju između obrazovnog sustava i proizvodnog sektora, počevši od školskog sustava pa sve do sustava strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, posebice u sektorima nautičkih i pomorskih tehnologija te turizma. Kao veoma bitan element i očekivani rezultat ovog projekta navodi se studija izvodljivosti o usklađivanju obrazovanja i strukovnog osposobljavanja na jadranskom području.

Nositelj projekta je Informest – Regionalna agencija za razvoj regije Friuli Venezia Giulia, a projektni partneri su: Regija Abruzzo, Regija Marchè, AULEDA – lokalna gospodarska razvojna agencija iz Albanije, Zavod za školstvo Crne Gore, Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko Neretvanskog Kantona, Općina L’Aquila te Regija Friuli Venezia Giulia kao projektni suradnik.

Vodeći partner Informest je otvorio sastanak na kojem su bili prisutni predstavnici partnerskih organizacija Regije Abruzzo, Zavoda za školstvo Crne Gore, Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA te Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko Neretvanskog Kantona.

Tijekom sastanka projektni partneri informirali su jedni druge o provedenim aktivnostima, te dogovarali aktivnosti vezane za nastavak projekta. U narednom razdoblju biti će organizirane dvije Blue SKILLS radionice, prva u Crnoj Gori, a druga u Albaniji. Radionica u Crnoj Gori je planirana za listopad, dok je za studeni planirana radionica u Albaniji.

Riječ je o projektu financiranom iz programa IPA Jadranske prekogranične, a ukupna vrijednost projekta iznosi 720 190,00 €.

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019