15:13:37 | 14.11.2016

Predstavljanje projekta ˝Blue SKILLS˝ u Gradskoj knjižnici, 3. studenog 2016. godine

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA predstavila je u Gradskoj knjižnici projekt “Blue SKILLS˝. Projekt je osobito usmjeren na integraciju sustava obrazovanja i strukovnog osposobljavanja na internacionalnoj razini, te olakšavanju komunikacije između obrazovnog sektora i proizvodnog sustava. Područja interesa su sektor nautičkih i pomorskih tehnologija te turizam, slijedom toga partneri u projektu su Hotelijersko-turistička i ugostiteljska škola te Pomorska škola.

U 2016. godini Agencija je, između ostalih projekata, započela i sa provedbom 3 projekta kapitalizacije iz IPA Adriatic programa i to na dva projekta kao partner te na jednom kao suradnik. Upravo jedan od tih projekata je i ˝Blue SKILLS˝, a predstavila ga je Ana Maver, voditeljica projekta, uz pomoć sudionika iz uključenih škola, Danijele Riger Knez, profesorice hrvatskog jezika Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole Zadar te Marina Perinića, pedagoga Pomorske škole Zadar.

Zaključak ove faze ponudio je i dr.sc. Ivan Župan s Odjela za ekologiju, agronomiju i akvakulturu Sveučilišta u Zadru, edukacijski stručnjak na projektu ˝Blue SKILLS˝, prezentirajući detaljno očekivane rezultate.

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019