15:13:04 | 23.11.2016

Završna konferencija projekta ˝Blue SKILLS˝- Trst, Italija

Studijski posjet i koordinacijski sastanak projekta ˝Blue SKILLS˝ održati će se 23. studenog 2016. godine u hotelu Savoia Excelsior Palace s početkom u 9.30 sati, a idući dan, 24. studenog  2016. godine s početkom u 9.00 sati, održati će se završna konferencija projekta, također u hotelu Savoia Excelsior Palace. Završetak se planira studijskim posjetom T.O DELTA Trst u 14.30 sati.

Na završnoj konferenciji predstavit će se sljedeće teme: alati za prepoznavanje strukovnih kvalifikacija, rezultati projekta kapitalizacije „Blue SKILLS“  u usporedbi sa projektom KEPASS, studija izvodljivosti, iskustvo u suradnji između škola na jadranskom području, nacionalna i regionalna iskustva te perspektive za održivost, prijenos znanja iz Jadransko-jonske makroregije.

Radi se o projektu koji, na jadranskom području, jača integraciju sustava obrazovanja i strukovnog osposobljavanja kroz usklađivanje različitih obrazovnih sustava. Strategija mu je olakšati komunikaciju između obrazovnog sustava i proizvodnog sektora, počevši od školskog sustava pa sve do sustava strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, osobito u sektorima nautičkih i pomorskih tehnologija te turizmu.

 

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019