15:13:01 | 24.11.2016

Održana radionica “Pravo djece na komunikaciju: Što sve može pomoći djetetu da nauči učinkovito komunicirati?

Radionica na temu “Pravo djece na komunikaciju: Što sve može pomoći djetetu da nauči učinkovito komunicirati  organizirana je 21. studenog 2016 godine u sklopu projekta Foster Children Rights u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar na adresi Stjepana Radića 11b, od 16:00 sati. Radionicu su održale mr.sc.Tamara Ciciliani, prof. logoped i Lucija Božajić Golem, prof. logoped, a bila je namijenjena roditeljima i obiteljima djece s komunikacijskim teškoćama.

Na radionici se govorilo o teškoćama komunikacije i važnosti rane komunikacije. Prisutnima je objašnjeno što je to asistivna tehnologija i potpomognuta komunikacija te u kojim situacijama se mogu koristiti. Osim toga prikazane su aplikacije, programska rješenja (software) i metode koje mogu pomoći djeci s teškoćama komunikacije da lakše i učinkovitije komuniciraju. Roditelji su iznijeli svoja pozitivna iskustva s potpomognutom komunikacijom. Cilj radionice bio je naglasiti važnost komunikacije kao prava i mogućnosti svakog djeteta.

Društvo “Naša djeca” Zadar u sklopu programa IPA 2012 provodi projekt Foster Children Rights – promicanje prava male djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji. Osim nositelja Društva „Naša djeca“ Zadar, partneri na projektu su i Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, Grad Zadar, Zadarska županija, Caritas Zadarske nadbiskupije, Volonterski centar te Udruga Maraške.

Vrijednost projekta je 130.186,90 EUR, a ukupno trajanje projekta  je 18 mjeseci. Opći cilj projekta je osigurati učinkovitu provedbu EU standarda u provedbi prava male djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji u Zadarskoj županiji. Realizacijom specifičnih ciljeva će nastojati osigurati da organizacije civilnog društva i jedinice lokalne i regionalne samouprave budu ravnopravni partneri u osiguravanju dosljedne provedbe prava male djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji u Zadarskoj županiji, te kroz jačanje suradnje između organizacija civilnog društva, stručnjaka koji rade s malom djecom s teškoćama u razvoju i lokalne i regionalne samouprave. U sklopu projekta organiziraju se radionice koje imaju za cilj edukaciju obitelji djece s teškoćama o načinu poticanja djece s teškoćama te njihovim pravima.

 

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019