15:12:56 | 28.11.2016

Završna konferencija projekta „Blue SKILLS“ – TRST, ITALIJA

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA je kao partner na projektu „Blue SKILLS˝ dobila poziv za sudjelovanje na Završnoj konferenciji ˝Jadransko – jonska mreža za prijenos znanja˝ projekta ˝Blue SKILLS˝ – Improving skills and knowledge through the integration of VET systems for Blue Growth and Tourism Development.

Završna konferencija održana je 24. studenog 2016. godine u Trstu, Italija.  Kao predstavnici Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA sudjelovali su: Sanja Peričić;  ravnateljica agencije, Ana Maver; voditeljica projekta te Andrea Knežević; asistentica na projektu, profesorice iz Hotelijersko – turističke škole i ugostiteljske škole Zadar; Danijela Riger-Knez, Marina Mijolović i Maja – Manda Pinjatela.

Uoči konferencije partneri na projektu su imali priliku posjetiti dvije renomirane talijanske tvrtke. Riječ je o Montecarlo Yachts tvrtki koja se bavi izgradnjom jahti i tvrtki Wartsila koja je globalni lider u naprednim tehnologijama na području energetike i nautičkog sektora. Završna konferencija je započela s uvodnim govorom i govorom dobrodošlice predsjednika agencije INFORMEST, Enrica Bertossia. Nakon toga održano je predavanje projektnog menadžera INFORMEST-a Saveria D´Ereditá na temu ˝Kapitalizacija rezultata IPA Adriatic Programa u EUSAIR području˝. Gilberto Collinassi, edukacijski stručnjak vodećeg partnera, održao je predavanje na temelju studije izvodljivosti dok je završno predavanje održala Ketty Segatti, zamjenica direktora odjela obrazovanja, visokog obrazovanja i istraživanja Regije Friuli Venezia Giulia.

Nakon konferencije partneri su otišli u studijski posjet tvrtki DELTA koja se bavi kontejnerskim transportom.

 

 

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019