15:12:49 | 28.11.2016

Održano predstavljanje projekta HIVES

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA organizirala je predstavljanje projekta HIVES (High-Level Innovation for a Value-Driven Exploatation of a Joint S3 in the Adriatic Area) u prostorijama COIN Coworking Zadar.

Na početku predstavljanja sudionicima je prezentiran projekt HIVES kroz IPA Adriatic Program prekogranične suradnje i Strategiju Europske unije za jadransko-jonsku regiju te projektne aktivnosti unutar prvog i drugog radnog paketa. Nakon toga je uslijedilo prezentiranje trećeg radnog paketa projekta, odnosno njegova tehnička implementacija, a po završetku je iznesen primjer dobre prakse inovativnog poduzeća i to kroz uvođenje inovativnog rješenja unutar poslovanja tvrtke.

Projekt HIVES predstavlja kapitalizaciju unutar IPA Adriatic Programa prekogranične suradnje te je započeo s provedbom 1. travnja 2016. godine i traje do 30. studenog 2016. godine. Opći ciljevi projekta su podržati evoluciju inovativnog i pametnog ekosistema na području Jadrana te ojačati kapacitete za istraživanje i inovaciju, kao i poticati inovacije u malim i srednjim poduzećima. Nositelj projekta je Sveučilište u Teramu, a ZADRA NOVA u njemu sudjeluje kao projektni partner uz još 8 partnera iz Italije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Albanije i Crne Gore. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.050.000,00 eura, dok je ZADRI NOVOJ alocirano 90.000 eura.

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019