15:12:26 | 16.12.2016

Nastavljaju se edukacije ZADRINIH djelatnika

U cilju jačanja kapaciteta svojih djelatnika Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA nastavila je sa edukacijama u sklopu projekta ”Učinkovito upravljanje i korištenje sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova na području Zadarske županije”. 7., 8., 9., 14., i 15. prosinca održana je edukacija pod nazivom: Projektna logika i osnovni projektni elementi – uvod u pripremu projekata za ESI fondove”.

Radionica je bila namijenjena djelatnicima ZADRE NOVE radi njihovog osposobljavanja i usavršavanja u području pripreme projekata iz ESI fondova.

Provedba projekta ”Učinkovito upravljanje i korištenje sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova na području Zadarske županije” je započela 1. listopada 2016. godine, a trajat će do 31. ožujka 2019. godine. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta je 1.499.968,18 kuna, a bespovratna sredstva iznose 1.274.972,95 kuna.

Cilj projekta je povećanje korištenja sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova u Zadarskoj županiji putem jačanja kapaciteta regionalnog koordinatora Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRE NOVE te sustavnom podrškom u vidu savjetodavnih usluga i jačanjem kapaciteta (potencijalnih) prijavitelja i korisnika u pripremi i provedbi projekata financiranih iz ESI fondova.

Dobivena sredstva će se utrošiti za provedbu aktivnosti koja će doprinijeti povećanju  apsorpcije sredstava iz EU fondova odnosno na jačanje i razvoj mreže podrške (potencijalnim) prijaviteljima i korisnicima EU fondova iz redova javnopravnih tijela, kroz savjetodavnu podršku u pogledu pripreme i provedbe projekata, informativno – edukativne aktivnosti za (potencijalne) prijavitelje i korisnike te jačanje kapaciteta regionalnih koordinatora za pružanje podrške javnopravnim tijelima u pripremi i provedbi projekata.

U siječnju 2017. godine nastavit će se sa radionicama s ciljem osposobljavanja i usavršavanja djelatnika ZADRE NOVE u području pripreme projekata iz ESI fondova.

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019