15:12:24 | 16.12.2016

ZADRA NOVA sudjelovala na sastanku regionalnih koordinatora Jadranske Hrvatske

Predstavnici Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRE NOVE sudjelovali su u utorak, 13. prosinca 2016. godine u Šibeniku, na redovnom sastanku regionalnih koordinatora Jadranske Hrvatske.

Na sastanku, čiji je domaćin bila Razvojna agencija Šibensko-kninske županije bilo je riječi o raznim zajedničkim temama, razvojnim izazovima regionalnih koordinatora razvoja Jadranske Hrvatske te suradnji na projektima od strateškog interesa za cijelo područje Jadrana.

Posebna pažnja bila je usmjerena na nadolazeći natječaj prekogranične suradnje Italija – Hrvatska te na aktualne natječaje i one u najavi u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020“. Također, razmatralo se polazište za novu zakonsku regulativu o regionalnom razvoju, koja je u pripremi na nacionalnoj razini, te o županijskim razvojnim strategijama za čiju izradu su zaduženi regionalni koordinatori. Ravnateljica Agencije za razvoj Zadarske županije Sanja Peričić ovim putem je istaknula kako je Županijska razvojna strategija Zadarske županije u završnoj fazi, te će biti gotova krajem siječnja 2017. godine.

 

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019