15:12:21 | 19.12.2016

ZADRA NOVA održala sastanak s predstavnicima regije Veneto sa svrhom pripreme zajedničkih projekata za prekograničnu suradnju Hrvatska-Italija

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA je dana 14. prosinca bila domaćin sastanka razvojnih agencija Jadranske Hrvatske s predstavnicima regije Veneto iz Italije sa svrhom pripreme zajedničkih projekata za nadolazeći natječaj iz prekograničnog programa Hrvatska-Italija, čija objava se očekuje početkom 2017. godine. Sastanku su uz ZADRU NOVU nazočili predstavnici Regionalne razvojne agencije Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA d.o.o., Istarske razvojne agencije IDA d.o.o., Sveučilišta u Veneciji, udruge Regionalni Odbor UNPLI Veneto te Centra za Razvoj Trgovine, Turizma i usluga CE.S.CO.T.

Na sastanku je razmatrana priprema zajedničkih projekata iz područja očuvanja i turističke valorizacije kulturne baštine, autohtone gastronomije te razvoja vjerskog turizma, primjene inovativnih alata u razvoju turizma, te mjera gospodarenja otpadom sa ciljem smanjenja zagađenja morskih luka. ZADRA NOVA je izrazila zainteresiranost za pripremu zajedničkih projekata sa drugim županijama u Jadranskoj Hrvatskoj te partnerima iz Italije kako bi se zajedničkim naporima postigli pomaci u očuvanju okoliša i razvoju selektivnih oblika turizma.

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019