15:11:57 | 27.01.2017

Posjet hercegbosanske delegacije ZADRI NOVOJ

Djelatnice Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRE NOVE primile su predstavnike desete i prostorno najveće županije u Federaciji Bosne i Hercegovine – Hercegbosanske županije.

Osim predstavnika Hercegbosanske županije, u delegaciji je bilo i predstavnika različitih javnih tijela Bosne i Hercegovine.

Svoj posjet Zadru iskoristili su kako bi ojačali prijateljske odnose sa ZADROM NOVOM, s kojom imaju u planu surađivati obzirom da se radi o županijama koje dijele državnu granicu.

Tijekom jednosatnog sastanka, zamjenica ravnateljice Marica Babić predstavila je rad Agencije kao i njene financijski „najjače“ projekte. Zanimanje prisutnih bilo je i više no očito obzirom na niz postavljenih pitanja.

Ono što ih je posebno interesiralo, zbog čega su i došli, jest iskustvo ZADRE NOVE u predpristupnoj fazi Europskoj uniji te prelazak i prilagodba prilikom ulaska u Europsku uniju.

Na što se fokusirati  i što pripremiti, kako ih ulazak u EU ne bi uhvatio nespremne, je ono što ih je posebno zanimalo. Kako osposobiti postojeći kadar? Na koju dokumentaciju i strateške dokumente posebno obratiti pažnju, samo su neka od postavljenih pitanja.

Istaknuli su kako su pratili put ZADRE NOVE kao smjer kojim i sami žele ići te upitali za podršku na tom putu, na što je zamjenica ravnateljice ZADRE NOVE rado pristala.

„Ovakvi susreti su itekako dragocjeni za obje strane“ – istaknula je Babić, „ne samo za vas u predpristupnoj fazi nego i za nas kako bi utvrdili i još preciznije definirali put kojim želimo „gaziti“.

Složila se s tim i hercebosanska strana inzistirajući na daljnjoj suradnji i međusobnoj podršci što je ovim sastankom i dogovoreno.

 

 

 

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019