15:11:48 | 31.01.2017

Održan sastanak regionalnih koordinatora kojem je nazočila i ravnateljica ZADRE NOVE

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac održala je redovni mjesečni sastanak s hrvatskim županima i čelnicima regionalnih razvojnih agencija (regionalnim koordinatorima) u Sisku. Sastanku je nazočila i ravnateljica ZADRE NOVE Sanja Peričić.

U Sisku se razgovaralo  o aktualnim natječajima i mogućnostima financiranja iz EU fondova te sadašnjim i budućim projektima. Poseban naglasak stavljen  je na važnost dvosmjerne komunikacije između Ministarstva i svih nositelja regionalnog razvoja te na informiranje šire javnosti o natječajima i mogućnostima financiranja projekata u 2017. godini, kako bi korisnici na vrijeme pripremili projektnu dokumentaciju i osigurali povlačenje što većeg iznosa EU sredstava.

Svi sudionici sastanka složili su se kako je u tom procesu najvažniji partnerski pristup kroz koji će se do kraja 2017. usvojiti zakonski i podzakonski akti koji će omogućiti pozitivan zaokret u upravljanju EU fondovima i politici regionalnoga razvoja.

Predstavljen je i Projekt Slavonija koji je od velike važnosti za cijelu Hrvatsku, ali posebno za pet slavonskih županija za koje je osigurano 2,5 milijardi eura za ulaganja u poduzetništvo, obrazovanje, zdravstvo, kulturnu i prirodnu baštinu, sektor prometa, unutarnje plovne puteve i energetiku.

„Idući tjedan ćemo objaviti popis potpisanih ugovora na području pet slavonskih županija koje su obuhvaćene Projektom Slavonija. Pri tome ne umanjujem važnost svih ostalih županija jer novca ima stvarno dovoljno za sve krajeve Lijepe naše, a samo u ovoj godini plan nam je ugovoriti projekte u vrijednosti od 13 milijardi kuna“, izjavila je ministrica Gabrijela Žalac.

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019