15:11:27 | 07.02.2017

Predstavljeni aktualni natječaji iz OP Učinkoviti ljudski potencijali

Povezivanje i umrežavanje zainteresiranih strana kao i rasprava o potencijalnim projektnim idejama važan su preduvjet kvalitete projektnih prijedloga koji će biti prijavljeni na trenutno otvorene natječaje.

Upravo je iz tog razloga Informacijski centar Europe Direct Zadar u suradnji sa Sveučilištem u Zadru organizirao info dan u sklopu kojeg su članovima Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Zadarske županije i ostalim zainteresiranim sudionicima prezentirani aktualni natječaji iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali (Umjetnost i kultura za mlade, Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja i Podrška razvoju partnerstava organizacija civilnog društva i visokoobrazovnih ustanova za provedbu programa društveno korisnog učenja).

Da je tema itekako zanimljiva i korisna, potvrdio je veliki broj sudionika, njih čak 80-ak, koji su posjetili Info dan održan u ponedjeljak 6. veljače 2017. godine na kampusu Sveučilišta u Zadru.

Okvirne informacije o aktualnim natječajima prisutnima je predstavila Nikolina Miočić iz Zadarske županije, dok je Lana Perić iz Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRE NOVE predstavila rad i djelovanje Centra za inicijative u zapošljavanju i razvoju ljudskih potencijala.

Navedeni Centar djeluje kao zaseban odsjek u Odjelu za regionalni razvoj ZADRE NOVE, a bavi se ponajprije pružanjem potpore i podrške u pripremi EU projekata te povezivanjem i umrežavanjem dionika iz javnog, privatnog i civilnog sektora.

U dijelu info dana koji je bio predviđen za otvorenu raspravu, sudionici su dobili priliku postaviti pitanja od kojih se većina odnosila na uvjete prezentiranih natječaja, ali i prezentirati vlastite projektne ideje koje namjeravaju prijaviti na neki od natječaja, a o kojima se također aktivno raspravljalo.

Info dan završen je s prijedlozima samih sudionika o tome kako komunikaciju između zainteresiranih sudionika dodatno unaprijediti.

 

 

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019