15:11:19 | 20.02.2017

Kroz edukacije i usavršavanje do još boljih rezultata

Poznato je da je Zadarska županija jedna od najboljih u iskorištavanju EU sredstava, ali uvijek postoji mjesto za napredak. Stoga se u Agenciji za razvoj Zadarske županije kontinuirano provode radionice na temu EU fondova, a posljednja od njih pod nazivom „Financijsko upravljanje EU projektom“ održala se 15. i 16. veljače 2017. godine. To je treća u nizu radionica koje se održavaju u sklopu projekta ”Učinkovito upravljanje i korištenje sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova na području Zadarske županije”. Radionice su namijenjene predstavnicima regionalne i lokalne samouprave te javnopravnim tijelima sa područja Zadarske županije, kojih je na ovoj radionici bilo više od 25.

Radionice dodatno doprinose još većoj efikasnosti sudionika u pripremanju i upravljanju EU projektima. Na radionici su se obrađivale različite teme koje se odnose na financijsko upravljanje projektima i, uz teorijsku podlogu, predavačica Kristina Gaća iz tvrtke Prvi korak poduzetnički centar d.o.o. Zagreb nastojala je polaznicima približiti tu temu kroz mnoge uspješne primjere iz prakse, odnosno projekte koji su već realizirani.

Do kraja svibnja održat će se još pet radionica s temom pripreme i provedbe projekata iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Ukupna vrijednost projekta ”Učinkovito upravljanje i korištenje sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova na području Zadarske županije” u okviru kojeg se organiziranju radionice je 1.499.968,18 kuna, a bespovratna sredstva iznose 1.274.972,95 kuna. Projekt je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Provedba projekta je započela 1. listopada 2016. godine, a završava 31. ožujka 2019. godine. Cilj projekta je povećanje korištenja sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova u Zadarskoj županiji putem jačanja kapaciteta regionalnog koordinatora Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVE te sustavnom podrškom u vidu savjetodavnih usluga i jačanjem kapaciteta (potencijalnih) prijavitelja i korisnika u pripremi i provedbi projekata financiranih iz ESI fondova.

 

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019