15:10:59 | 24.03.2017

Odobren projekt Zadarske županije za nabavu opreme i manje infrastrukturne radove u otočnim ambulantama Zadarske županije

Zadarska županija je u suradnji s Agencijom za razvoj Zadarske županije ZADROM NOVOM i Domom zdravlja Zadarske županije, prijavila projekt „Poboljšanje  pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s naglaskom  na udaljena i deprivirana područja kroz ulaganje u potrebe pružatelja usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini na otocima Zadarske županije“. Ukupan iznos prihvatljivih troškova za Zadarsku županiju je 1.929.737,91 kuna. Temeljem Odluke Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Zadarskoj županiji je dodijeljeno 1.640.276,45 kuna što znači da iznos od 289.460,56 kuna sufinancira Zadarska županija kao korisnik sredstava.

Ovim projektom će se obaviti manji infrastrukturni zahvati (Dugi otok/Žman i Pag/Povljana) te nabaviti oprema na otocima Vir, Molat, Ist, Pašman (Neviđane), Dugi otok/Božava i Pag što će doprinijeti smanjenju upućivanja pružatelja primarne zdravstvene zaštite u bolnice jer će se na razini primarne zaštite omogućiti više dijagnostičkih i terapeutskih postupaka.

Župan Stipe Zrilić je, 23. travnja 2017., u Vladi Republike Hrvatske u nazočnosti predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića te resornih ministara, potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava.

 

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019