16:10:50 | 03.04.2017

Kako bolje iskoristiti sredstva Europskih strukturnih i investicijskih fondova na području Zadarske županije

U sklopu projekta ”Učinkovito upravljanje i korištenje sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova na području Zadarske županije” organizirana je još jedna u nizu radionica koja je namijenjena predstavnicima lokalne (regionalne) samouprave i javnopravnim tijelima sa područja Zadarske županije. Tema ove radionice bila je ”Specifičnosti u provedbi postupaka javne nabave na projektima financiranim iz ESI fondova”, a održana je 30. i 31. ožujka 2017. godine  u Agenciji za razvoj Zadarske županije.

Predavačice Roberta Perić Ledinek, specijalist javne nabave s 30 godišnjim radnim iskustvom u području javne nabave i Hrvojka Skoković iz tvrtke Prvi korak d.o.o. Zagreb približile su polaznicima teme koje se odnose na javnu nabavu. Tema je vrlo zanimljiva i aktualna, obzirom da se od 01. siječnja 2017. godine primjenjuje novi Zakon o javnoj nabavi  te su polaznici dobili i teorijsko i praktično znanje o postupcima javne nabave u okviru projekata financiranih iz ESI fondova.

Do kraja svibnja ove godine održat će se još dvije radionice u sklopu projekta, jedna s temom pripreme i financiranja projekta ruralnog razvoja, a druga s temom provedbe projekata financiranih iz ESI fondova od strane javnih tijela.

Ukupna vrijednost projekta ”Učinkovito upravljanje i korištenje sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova na području Zadarske županije” u okviru kojeg se organiziranju radionice je 1.499.968,18 kuna, a bespovratna sredstva iznose 1.274.972,95 kuna. Projekt je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Provedba projekta je započela 1. listopada 2016. godine, a završava 31. ožujka 2019. godine. Cilj projekta je povećanje korištenja sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova u Zadarskoj županiji putem jačanja kapaciteta regionalnog koordinatora Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVE te sustavnom podrškom u vidu savjetodavnih usluga i jačanjem kapaciteta (potencijalnih) prijavitelja i korisnika u pripremi i provedbi projekata financiranih iz ESI fondova.

 

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019