16:08:56 | 25.09.2017

Županijsko partnersko vijeće usvojilo Županijsku razvojnu strategiju Zadarske županije do 2020. godine

Na 4. sjednici Županijskog partnerskog vijeća, održanoj u petak, 22. rujna 2017. godine, dano je pozitivno mišljenje nacrtu Županijske razvojne strategije Zadarske županije do 2020., čiji je izrađivač Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA.

„Ova sjednica ujedno je i posljednja u procesu izrade Županijske razvojne strategije do 2020. godine. Nakon ovog predstavljanja tijeka njene izrade, Županijska razvojna strategija, sa svim dodacima, bit će upućena prema Županijskoj skupštini na usvajanje kao cjeloviti strateški dokument“, rekao je uvodno župan Božidar Longin.

Sam nacrt Županijske razvojne strategije na sjednici je predstavila Sanja Peričić, ravnateljica ZADRE NOVE istaknuvši je kako je u njenoj izradi sudjelovao cijeli niz dionika. Uz propisano Partnersko vijeće i radne skupine, tijekom procesa izrade formirale su se 4 radne skupine i 13 fokus grupa, održale su se konzultacije s nadležnim načelnicima, osnovao se savjetodavni odbor te su se održali sastanci s načelnicima i gradonačelnicima.

„Cijeli postupak izrade bio je u skladu s metodologijom propisanom od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, ipak dodatno smo uključili i širi krug relevantnih dionika. Svaki korak izrade Strategije dan je na komentiranje svim članovima Županijskog partnerskog vijeća, pročelnicima upravnih odjela te kompetentnim osobama različitih sektora u Zadarskoj županiji“, naglasila je ravnateljica Sanja Peričić.

Tek usvajanjem državne Strategije kao strateškog dokumenta višeg reda, stvoreni su uvjeti za usvajanje županijskih razvojnih strategija. Zadarska je županija prva županija koja Županijsku razvojnu strategiju kao cjeloviti strateški dokument, zajedno sa Strateškom studijom o utjecaju na okoliš, upućuje na usvajanje.

 

 

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019