16:08:54 | 26.09.2017

Završna konferencija i sastanak u sklopu projekta enGAGING

U sklopu provedbe projekta „enGAGING- Gamification as Applied Growth-Hacking and Incubating method for improving New Ground-Based Skills in Start-uppers and Enterprises“ dana 22. rujna 2017. godine održana je završna konferencija projekta u Zadru, u prostorijama COIN coworkinga, ujedno i posljednja aktivnost na projektu.

Konferencija je okupila različite dionike uključene u poticanje poduzetništva, projektne partnere i druge zainteresirane. Projektni partneri su predstavili realizirane intelektualne rezultate zainteresiranim sudionicima. U sklopu konferencije, Boris Poslon iz poduzetničkog inkubatora Osvit prezentirao je iskustvo primjene growth hacking metoda u osnovnoškolskom obrazovanju. Isto tako, Vedran Jambrović iz poduzeća Synapse Lab pričao je o primjeni metoda gemifikacije u korisničkom iskustvu.

Osim sudjelovanja na konferenciji, predstavnici projektnog tima sudjelovali su i na petom te ujedno i posljednjem sastanku projektnog tima. Na sastanku se raspravljalo o dosad realiziranim intelektualnim rezultatima i završnoj konferenciji, a dio sastanka bio je posvećen administrativnim i financijskim pitanjima vezanim za završetak projekta.

U proteklih 24 mjeseci sve aktivnosti projekta i projektni rezultati bili su usmjereni na razvoj novih vještina poslovnih savjetnika polazeći od suvremenih trendova i mogućnosti razvoja poslovanja u skladu s razvojem informacijsko komunikacijskih tehnologija. Omogućavanjem razvoja vještina za poslovno savjetovanje baziranih na korištenju metoda growth hackinga i gemifikacije kroz projekt su razvijene nove i suvremene tehnike podučavanja i potpore poduzetnicima. Projektni rezultati uključuju:

  • Online multifunkcionalna interaktivna platforma koja se sastoji od 3 glavna alata: interaktivna knjižnica, pametni atlas i SADx (Skills Adaptation Explorer)
  • Mapa resursa i kapaciteta postojećih, nadolazećih te nedostajalih vještina poduzetničkih trenera u podučavanju poduzetnika
  • Interaktivni repozitorij najboljih praksi I inovativnih programa obučavanja
  • Plan obuke za poslovne trenere
  • Vodič za identifikaciju tvrdih i mekih vještina potrebnih za podučavanje poduzetnika
  • Smjernice za profil poslovnih trenera
  • GAGING OER (otvoreni obrazovni sadržaj)
  • PLEF (Personal Learning Environment Frameworks) standard i vodič

Navedeno je dostupno na sljedećem linku: http://www.engaging-project.eu

Nositelj projekta je Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, dok uz Agenciju ZADRU NOVU koja je i koordinator međunarodnog konzorcija, u partnerstvu je sudjelovao Grad Zadar, Natsionalna Agentsia za razvitie (NDA) iz Bugarske, BICERO iz Slovenije, Gamification Nation Ltd. iz Ujedinjenog Kraljevstva, Metropolitan city of Milan i FVB S.R.L iz Italije i Sociedade Portugesa de Inovacao (SPI) iz Portugala. Vrijednost projekta je 230.597,00 EUR-a, a u cijelosti je financiran iz programa Erasmus+ programa.

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019