15:08:22 | 07.11.2017

Na predstavljanju politike razvoja otoka aktivno sudjelovala i ravnateljica ZADRE NOVE

U Splitu je održan sastanak predstavnika lokalne i regionalne razine u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Cilj ovog sastanka je predstavljanje novog prijedloga politike usmjerene na mjere poticanja daljnjeg razvoja otoka uključivanjem svih dionika te politike, osobito onih na regionalnoj i lokalnoj razini.
Shvativši važnost ovakvih sastanaka u Split se zaputila i ravnateljica ZADRE NOVE, Sanja Peričić.
„Svjesni smo činjenice ogromnog potencijala hrvatskih otoka u raznim sferama, potrebe njihovog daljnjeg razvoja kao i novonastalih trendova u Europskoj uniji te upravo stoga održavamo sastanke ovakvog tipa kako bi definirali potrebe naših otoka i pravovremeno ih ostvarili“ – izjavila je Peričić po odlasku u Split.
Europska unija je prepoznala značaj otočnih prostora za ukupni razvoj svojih država članica te pokrenula nove trendove i politike u cilju njihovog što uspješnijeg razvoja.
Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU na sastanku u Splitu predstavilo je novoustrojenu Upravu za otoke te Nacrt novog Zakona o otocima čime se nadaju uspješno popratiti novonastale trendove u Europskoj uniji.

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019