15:08:20 | 08.11.2017

U Splitu održan Razvojni forum Jadranske Hrvatske

S ciljem upoznavanja ključnih dionika razvoja s konceptom i dinamikom izrade Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine, u Splitu je,  u utorak, 7. studenoga 2017. godine, održan Razvojni forum Jadranske Hrvatske u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a kojem je nazočila i ravnateljica Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRE NOVE, Sanja Peričić.
Uz predstavnike Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, forumu su nazočili župani i ravnatelji razvojnih agencija s područja Jadranske Hrvatske koji su prezentirali vizije i ključne smjerove razvoja sedam jadranskih županija.

Svim prisutnima uvodno se obratila ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac rekavši kako je svrha razvojnih foruma potaknuti razmjenu mišljenja i stavova o budućem razvoju Republike Hrvatske i o dugoročnim vizijama razvoja županija kako bi što bolje identificirali razvojna pitanja i potencijale te ključne gospodarske grane i strateške razvojne projekte županija.

„U Split idem kao predstavnica svih građana Zadarske županije kako bih što vjernije iznijela trenutnu situaciju naše županije te prezentirala viziju budućeg razvoja kao i planirane ključne smjerove razvoja koji su rađeni u skladu sa nacionalnim smjernicama razvoja“ izjavila je ravnateljica ZADRE NOVE Sanja Peričić uoči odlaska u Split.

Ministrica Žalac naglasila je kako je spomenuta Nacionalna razvojna strategija dugoročni nacionalni strateški dokument koji će definirati kakvu Hrvatsku trebamo i želimo te omogućiti da ona takva i postane do 2030. godine.

Nakon Jadranske Hrvatske slijedi Razvojni forum Kontinentalne Hrvatske koji će se održati idući tjedan u Vinkovcima.

 

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019