15:08:16 | 09.11.2017

ZADRA NOVA sudjelovala u definiranju pravca razvoja RH do 2030. godine

Javna ustanova Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA organizirala je zajedno sa Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Javnom ustanovom RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije i Javnom ustanovom Razvojnom agencijom Šibensko-kninske županije  participativnu radionicu  „Hrvatska kakvu želimo“. Radionica je za cilj imala razmjenu mišljenja i stavova o budućem razvoju Republike Hrvatske kao uvod u postupak izrade Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine.

Ova radionica, održana 8. studenoga 2017. godine u hotelu Kolovare, bila je namijenjena području Splitsko-dalmatinske županije, Šibensko-kninske županije i Zadarske županije.

Participativna radionica „Hrvatska kakvu želimo“ realizirana je po principu World Cafe metode. Riječ je o kreativnom procesu kojim se potiče dijalog i dijeljenje znanja između glavnih dionika razvoja (javnog, poslovnog, znanstveno istraživačkog i civilnog sektora).  Ovim putem dana je prilika svim sudionicima za razmjenu mišljenja i stavova o budućem razvoju Republike Hrvatske, kao i prilika da iznesu vlastitu viziju Hrvatske u kakvoj žele živjeti.

Nacionalna razvojna strategija Republike Hrvatske do 2030. godine definirat će Hrvatsku kakvu želimo u budućnosti te se tiče svih građana Republike Hrvatske i upravo stoga izrađuje se u participativnom procesu, uz sudjelovanje građana Republike Hrvatske.

Djelatnici ZADRE NOVE koji se bave strateškim planiranjem razvoja Zadarske županije sudjelovali su na ovoj radionici upravo kako bi svojim znanjem doprinijeli stvaranju adekvatnog pravca razvoja Republike Hrvatske.

„Očekujemo kako će naše iskustvo i znanje sa područja naše županije, a vjerujem i iskustva i znanja naših kolega iz susjednih županija, bitno doprijeniti definiranju strateških pravaca razvoja naše države do 2030 godine“ – izjavila je ravnateljica ZADRE NOVE Sanja Peričić povodom ove radionice.

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019