×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/zadranova/public_html/images/galerije/https
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/galerije/https
15:07:53 | 05.12.2017

Na studijskom posjetu Padovi razmijenila su se iskustva u planiranju zelene infrastrukture

Kroz projekt Urban Green Belts koji je započeo u lipnju prošle godine, a za cilj ima kreirati modele pametnog upravljanja zelenim površinama kao i dati smjernice za njihovo pomno planiranje, organiziran je i studijski posjet projektnim partnerima u Padovi.
Riječ je o studijskom posjetu koji je bio savršena prilika za sudjelovanje na javnom seminaru o zelenim infrastrukturama i urbanoj poljoprivredi. Na seminaru su sudjelovali profesori sa Sveučilišta u Padovi, Veneciji i Palermu, a posebno su se fokusirali na mjere prilagodbe od poplava za što su kao primjer uzeli regiju Veneto.
Talijanski partneri iskoristili su ovu priliku za predstavljanje još nekoliko projekata na kojima sudjeluju a koji se tiču razvoja i odobravanja Plana prilagodbe u Padovi. U središtu nekoliko projekata je Basso Isonzo Rural Urban Park koji su hrvatski i austrijski partneri i obišli u pratnji svojih talijanskih kolega.
Upravo bi na proljeće talijanski i austrijski partneri trebali stići u Zadar kako bi dobili uvid u uskoro dovršeni Zeleni katastar financiran kroz projekt Urban Green Belts. Osim toga u planu je njihovo sudjelovanje na redovitim sastancima ključnih ljudi iz struke kako bi se izmijenila znanja i iskustva u urbanom zelenom planiranju i upravljanju.
Ovim 140.000,00 eura vrijednim projektom za ZADRU NOVU nastoji se urbane zelene površine pretvoriti iz pasivnih u aktivne zone, a na zadovoljstvo svih građana grada Zadra.
Ukoliko rezultati budu obećavajući nastavit će se raditi u tome smjeru upravo s ciljem da se urbani život sa ulica prelije i na zelene površine.

{gallery}galerije/https://www.zadra.hr/obastudijskom-posjetu-padovi-razmijenila-se-iskustva-planiranju-zelene-infrastrukture{/gallery}
Poslijednja izmjena dana 26.06.2019