16:06:27 | 26.03.2018

Marex Elektrostroj predstavio novi projekt i zahvalio ZADRI NOVOJ

Kako sredstva iz EU fondova mogu biti pomoć poduzetnicima pokazuje primjer zadarske tvrtke Marex Elektrostroj. Uspješna tvrtka sa sjedištem u Zadru, o čijim kvalitetama svjedoče brojne nagrade i priznanja, zadovoljne klijente broji duž Jadranske obale. Prošle godine odlučili su napraviti dodatan korak naprijed i pojačati svoje poslovne aktivnosti na međunarodnom tržištu.

Tvrtka Marex Elektrostroj na domaćem tržištu vodeća je u proizvodnji priključnih energetskih ormara za marine, privezišta i autokampove, a kao mjesto međunarodne prezentacije svoje proizvodnje odabrali su amsterdamski sajam nautike METSTRADE. Jer što je za automobilsku industriju sajam u Ženevi, to je nautičarima onaj u Amsterdamu, zato sudjelovanje na sajmu zahtjeva veliku pripremu i značajna financijska sredstva, jer u društvo od 1.500 biranih izlagača kojih posjeti preko 25.000 posjetitelja nije lako ući.

Stoga je na prošlogodišnji poziv Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta putem kojeg su se dijelila sredstva za Internacionalizaciju poslovanja MSP-ova, tvrtka Marex Elektrostroj d.o.o. prijavila projekt „Povećanje međunarodne konkurentnosti i izvoza kroz nastupe na međunarodnim sajmovima“. Natječajna prijava je prihvaćena te je odobreno sufinanciranje.

Pomoć i podršku djelatnicima tvrtke u pripremi i oblikovanju projektnog prijedloga pružila je Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, što su istaknule u svojoj zahvali Agenciji Ana Baričić, direktorica Marex Elektrostroja te njena pomoćnica Tatjana Beneti, u petak, 23. ožujka na predstavljanju projekta u zadarskom coworking prostoru COIN-u. Prezentaciji su nazočile i predstavnice ZADRE NOVE predvođene ravnateljicom Sanjom Peričić.

Projekt „Povećanje međunarodne konkurentnosti i izvoza kroz nastupe na međunarodnim sajmovima“ sufinanciran je sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta je 272.475,12 kuna, od čega je 214.445,32 kuna osigurano kroz EU sufinanciranje.  Razdoblje provedbe projekta je od 6. lipnja 2017. do 6. siječnja 2019. godine.

Ciljevi projekta su povećanje prihod od prodaje u inozemstvu te porast obim proizvodnje i broja zaposlenika. Projektne aktivnosti uključuju pripremu i sudjelovanje na nautičkom sajmu u Amsterdamu 2017. i 2018. godine.

Dojmovi s prošlogodišnjeg sajma održanog u studenome još se sabiru.

„Sva tri sajamska dana naš štand je bio izrazito živ, bili smo jako dobro posjećeni – što od predstavnika stranih kompanija, što od predstavnika hrvatskih tvrtki, čime smo potvrdili poziciju lidera na domaćem tržištu. Ljudi koji su došli iz Hrvatske istaknuli su kako ima je drago vidjeti nas na sajmu i poručili su kako nam je tu mjesto.“  – kazao je Velimir Buturić, voditelj prodaje Marex Elektrostroja, o iskustvu prvog sudjelovanja na sajmu u Amsterdamu. Na sajmu su stvoreni novi kontakti i tvrtka je povećala broj upita iz inozemstva.

Tvrtki Marex Elektrostroja ovo nije bio prvi projekt čiju provedbu su realizirali EU sredstvima, jer iskustva imaju još iz pretpristupnog razdoblja. A ovo im čak nije niti posljednji projekt sufinanciran EU sredstvima, jer su 1. rujna 2017. godine započeli s provedbom projekta „Povećanje konkurentnosti uvođenjem certificiranih proizvoda – Marex Elektrostroj d.o.o.“

Time se ova zadarska tvrtka potvrdila kao uzor mnogima, i to ne samo po poslovnim rezultatima nego i po uspješnosti u „privlačenju“ EU sredstava.

Ujedno se još jednom pokazala podrška koju ZADRA NOVA pruža poduzetnicima u osnaživanju njihovog poslovanja putem bespovratnih EU sredstava.

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019