16:04:06 | 11.07.2018

Započela provedba projekta Zero Waste Blue

Početnim sastankom projektnih partnera započela je provedba projekta Zero Waste Blue. Sastanak se održao u Opatiji, 4. i 5. srpnja, u organizaciji Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, a sudjelovali su predstavnici svi projektnih partnera, među ostalim i ZADRE NOVE.

Projekt je financiran iz programa INTERREG ITALIJA-HRVATSKA, s ukupnim iznosom od 861.435,70 eura, dok budžet ZADRE NOVE iznosi 82.415,00 eura. Uz ZADRU NOVU, partneri na projektu su Grad Opatija, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije, Dubrovačko-neretvanska županija, Agencija za ekonomski razvoj Regije Emilia Romagna, talijanske regije Emilia Romagna, Veneto i Molise, Grad Ancona i tvrtka Veneto inovacije.

Ciljevi projekta, čija provedba traje 18 mjeseci, su širenje ideje Zero waste, zaštita i promocija prirodne i kulturne baštine kroz sportsko-rekreativne manifestacije te kreacija zajedničkog turističkog proizvoda Zero Waste sport events Blue brand.

Sam sastanak je potrajao dva dana. Prvi dan je bio u znaku predstavljanja svakog partnera zasebno, dok je sljedeći dan fokus bio na samom projektu. Tijekom prvog dana sastanka partneri su saznali više o aktivnostima ZADRE NOVE, odnosno o angažmanu Agencije u pripremi i provedbi projekta, izradi strategija, pružanju potpore poduzetnicima te poticanju mjera energetske učinkovitosti. Sljedeći dan ZADRA NOVA je predstavila radni paket Komunikacija, za koji je odgovorna, odnosno jasnim smjernicama prezentirane su aktivnosti i očekivani rezultati kao i ishodi radnog paketa.

 

 

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019