15:49:38 | 08.05.2019

VIDEO: ZADRA NOVA spaja sportske manifestacije i autohtone proizvode

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA u sklopu projekta ZERO WASTE BLUE sudjelovala je u organizaciji tradicionalne 11. biciklijade „Od Branimira do Branimira“. Kako bi osigurao spoj cikloturizma i autohtonih prehrambenih proizvoda, Agencija za razvoj Zadarske županije kroz projekt je svim natjecateljima dijelila proizvode lokalnih proizvođača.

Kako je to izgledalo ovogodišnje izdanje biciklijade „Od Branimira do Branimira“ pogledajte u videu.

Vožnja 35 kilometara dugom rutom koja spaja Obale kneza Branimira dvaju povijesnih hrvatskih gradova Zadra i Nina već godinama okuplja kako amatere tako i profesionalce te ravnopravno privlači domaće stanovništvo i turiste, o čemu svjedoči veliki broj prijavljenih sudionika svake godine. Da utrka okuplja sve generacije svjedoči i podatak da su posebne nagrade dobili najmlađi i najstariji sudionici biciklijade, među kojima je razlika u dobi premašivala 70 godina.

Biciklijada „Od Branimira do Branimira“ održala se u sklopu projekta ZERO WASTE BLUE financiranog iz INTERREG programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska 2014.-2020. Projekt je nastavak uspješno okončanog projekta ZERO WASTE, a glavni ciljevi su analiza negativnog utjecaja na okoliš prilikom organizacije različitih manifestacija i javnih okupljanja te produljenje turističke sezone kroz provedbu održivih, tzv. zelenih sportskih događaja na lokalitetima značajne kulturne i/ili prirodne baštine u Italiji i Hrvatskoj.

 

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019