08:18:22 | 25.09.2024

Pokretanje savjetovanja o „Blue book“: Vaša prilika za oblikovanje budućnosti Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora (EGP-a) i Norveškog financijskog mehanizma

Objavljeno je pokretanje savjetovanja o „Blue book“: Vaša prilika za oblikovanje budućnosti Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora (EGP-a) i Norveškog financijskog mehanizma.

Darovnice EGP-a i Kraljevine Norveške, koje financiraju Island, Lihtenštajn i Norveška, doprinose poticanju ravnopravnije Europe, kako socijalno tako i gospodarski, uz istodobno jačanje veza između tih zemalja donatora i 15 država korisnica, članica EU-a. S početkom novog razdoblja financiranja za 2021. – 2028., najavljeno je pokretanje javnog savjetovanja o nacrtu „Blue book“, ključnog dokumenta koji navodi prioritete i programska područja za novo razdoblje financiranja.

Za podršku ovim prioritetima uspostavljeno je 15 programskih područja i tri fonda.

Sudionik može biti bilo koja fizička osoba ili organizacija koja ima iskustva ili se zanima za darovnice EGP-a i Kraljevine Norveške i njihove ciljeve, iz zemalja korisnica, donatora ili trećih zemalja, kao i oni koji djeluju transnacionalno.

Proces savjetovanja je jednostavan i otvoren za sve zainteresirane strane do 18. listopada 2024. godine.

Detalji poziva dostupni su na poveznici.

Poslijednja izmjena dana 25.09.2024