11:31:01 | 19.09.2024

Drugi poziv projekta SHORE za financiranje školskih projekata o obrazovanju o oceanima i vodama

Objavljen je Drugi poziv Projekta SHORE za financiranje školskih projekata o obrazovanju o oceanima i vodama. Cilj je poboljšanje oceanske pismenosti učenika osnovnih i srednjih škola, nastavnika i škola, osnaživanjem mladih da postanu nositelji promjena i ekološko osviješteni građani.

U sklopu Poziva osigurat će se bespovratna sredstva školama za provedbu plavih projekata i pomoć u postizanju ciljeva EU-a Misija Ocean, u iznosu do 10.000,00 EUR po projektu.

Prihvatljivi prijavitelji su osnovne i srednje škole osnovane u Europskoj uniji ili pridruženim zemljama Horizon Europe i smještene u jednom od pet regionalnih ciljanih područja (Baltičko more, Crno more, Sredozemno more, rijeka Rajna i rijeka Dunav).

Prihvatljive teme za projektne prijedloge se odnose na barem jednu temu i podtemu otvorenog poziva: aktivnosti na moru, bioraznolikost, opasne tvari i morski otpad, klimatske promjene i održivo korištenje vodnih resursa.  

Projekti trebaju uključivati barem jednu od sljedećih aktivnosti: radionice, sastanci, treninzi, izložbe, konferencije, meetNtalks, natjecanja, virtualne obrazovne aktivnosti, izleti, lokalne ekspedicije, tehnička putovanja, aktivnosti brodom, virtualni laboratoriji, laboratorijska putovanja, izleti u muzeje, tehnički terenski izleti, laboratorijska ispitivanja i analiza rezultata. 

Rok za predaju projektnih prijedloga je 20. studenog 2024. godine do 17:00 sati (po srednjoeuropskom vremenu). Više detalja o Pozivu možete pronaći na poveznici.