09:35:06 | 09.04.2024

Javni poziv za poticanje stvaralaštva u području suvremenog plesa i suvremenog cirkusa u 2024. godini

Ministarstvo kulture i medija objavilo je Javni poziv za poticanje stvaralaštva u području suvremenog plesa i suvremenog cirkusa u 2024. Godini. Cilj Poziva je pružanje potpore plesnim umjetnicima i umjetnicima u području suvremenog cirkusa, u jačanju profesionalnih kapaciteta te podizanju kvalitete i vitalnosti u području suvremenog plesnog i cirkuskog stvaralaštva.

Poziv je namijenjen prvenstveno samostalnim umjetnicima koji nisu u stalnom angažmanu u nekoj instituciji, kao podrška njihovom radu i umjetničkom razvoju putem koreografskih i istraživačkih procesa.

Potpore će se dodjeljivati u dvije kategorije:

  • koreografski i istraživački procesi - koreografski rad, kao i istraživački proces, uključuju dokumentaciju, arhivske materijale, dijalog s umjetnicima i istraživačima iz različitih područja, umrežavanje;
  • potpora razvoju i provedbi programa s ciljem edukacije i usavršavanja umjetnika, kao i aktivnosti vezane uz postprodukciju.

Prijave se podnose elektroničkim putem ispunjavanjem odgovarajućeg obrasca e-Prijavnice koja je dostupna na stranicama Ministarstva kulture i medija. Prijave se podnose u razdoblju do 3. svibnja 2024. u 17 sati. Više informacija o Javnom pozivu možete pronaći na poveznici.