11:52:25 | 13.03.2024

Program transnacionalne suradnje Euro-MED - četvrti poziv na dostavu projektnih prijedloga

Program transnacionalne suradnje Euro-MED poziva javne i privatne organizacije sa sjedištem u regijama mediteranskog područja na dostavu prijava u okviru drugog poziva na dostavu projektnih prijedloga. Interreg Euro-MED je europski program teritorijalne suradnje na međunarodnoj razini. Njegov opći cilj definiran je suradnjom koja se temelji na regionalnom, transnacionalnom i europskom pristupu.

Glavni cilj programa sastoji se od doprinosa tranziciji prema klimatski neutralnom i održivom društvu: borba protiv utjecaja globalnih promjena na sredozemne resurse, uz istovremeno osiguranje održivog rasta i dobrobiti građana. Usvojen je strateški pristup usredotočen na četiri programske misije. Projekti koji će biti financirani u okviru ovog poziva odnose se na sve četiri programske misije:

  • Inovativna održiva ekonomija,
  • Prirodna baština,
  • Zelena životna područja,
  • Održivi turizam.

Program transnacionalne suradnje Euro-MED poziva javne i privatne organizacije sa sjedištem u regijama mediteranskog područja na dostavu prijava u okviru četvrtog poziva na dostavu projektnih prijedloga.

Poziv se provodi u okviru programskih prioriteta Pametniji i Zeleniji Mediteran i s njima povezanih specifičnih ciljeva te se odnosi isključivo na tematske projekte koji obuhvaćaju slijedeće tipove projekata:

  • testiranje (engl. test)
  • prijenos (engl. transfer)

Ukupna financijska alokacija za 4. poziv iznosi 44 milijuna eura (EFRR, IPA + nacionalno sufinanciranje). Svi projektni prijedlozi moraju biti podneseni elektronskim putem pomoću on-line alata za praćenje Euro-MED programa Jems u razdoblju od 12. ožujka do 12. lipnja 2024. (13:00 sati, srednjoeuropsko vrijeme).

Sve dodatne informacije i dokumentacija Poziva dostupni su na poveznici.

Poslijednja izmjena dana 13.03.2024