15:23:34 | 02.11.2023

Potpora medijskoj pismenosti za 2024. godinu

Europska izvršna agencija za obrazovanje i kulturu (EACEA) je, u okviru programa Kreativna Europa, otvorila poziv za dostavu prijedloga Potpora medijskoj pismenosti za 2024. godinu.

Cilj Poziva je pružiti građanima mogućnost da razviju kritičko mišljenje i kompetencije u korištenju medija. Medijska pismenost moćan je instrument za ograničavanje utjecaja dezinformacija te se u tu svrhu želi potaknuti razmjena znanja, politika i praksi medijske pismenosti.

Prihvatljivi prijavitelji su pravni subjekti (privatni ili javni) koji djeluju i registrirani su na području država koje sudjeluju u Programu. Partnerski konzorcij mora biti sastavljen od minimalno 3 partnera koji se nalaze u 3 različite države koje sudjeluju u Programu. Partnerski konzorciji mogu uključivati profitne i neprofitne organizacije, javne (nacionalne, regionalne i lokalne) institucije, međunarodne organizacije, sveučilišta i obrazovne institucije, medijske organizacije, istraživačke i tehnološke institucije, pružatelje tehnoloških usluga s ekspertizom medijske pismenosti i digitalnih medija.

Ukupna financijska alokacija Poziva iznosi 2.000.000,00 EUR. Najviši iznos koji može biti odobren pojedinačnom projektu iznosi 500.000,00 EUR. Intenzitet potpore iznosi do 70% ukupnog prihvatljivih troškova projekta.

Rok za predaju projektnih prijedloga je 07. ožujka 2024. godine u 17:00 CET.

Više o uvjetima Poziva možete pronaći na poveznici