09:14:44 | 20.06.2023

Javni poziv za prijavu projekata udruga koje osiguravaju uključivanje pomoćnika u nastavi, odnosno stručnoga komunikacijskog posrednika u neposredan rad s učenicima s teškoćama u razvoju za 2023./2024. školsku godinu

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je JAVNI POZIV za prijavu projekata udruga koje osiguravaju uključivanje pomoćnika u nastavi, odnosno stručnoga komunikacijskog posrednika u neposredan rad s učenicima s teškoćama u razvoju za 2023./2024. školsku godinu.
 
Predmet ovoga Javnog poziva je prikupljanje prijava projekata udruga koje osiguravaju uključivanje pomoćnika u nastavi, odnosno stručnoga komunikacijskog posrednika u neposredan rad s učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj za financijsku potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja. 
 
Trajanje predloženih projekata ograničeno je na razdoblje od 1. rujna 2023. do 1. srpnja 2024. godine.
 
Udruge koje u Republici Hrvatskoj djeluju na području skrbi o učenicima s teškoćama u razvoju ili osobama s invaliditetom imaju pravo prijaviti se na ovaj Javni poziv. Udruge mogu prijaviti samo jedan projekt s dva ili više partnera, pri čemu je obvezno partnerstvo prijavitelja sa školom/školama i osnivačem škole/škola u kojima prijavitelj osigurava uključivanje pomoćnika u nastavi odnosno stručnoga komunikacijskog posrednika u neposredan rad s učenicima s teškoćama u razvoju. Pored škole i osnivača škole udruga može prijaviti partnerstvo i s jednom ili više udruga (sunositelja projekta) na osiguravaju uključivanja pomoćnika u nastavi odnosno stručnoga komunikacijskog posrednika u neposredan rad s učenicima s teškoćama u razvoju. 
 
Prioritet ovoga Javnog poziva je osiguravanje neposrednoga rada pomoćnika u nastavi odnosno stručnoga komunikacijskog posrednika učenicima s teškoćama u razvoju koji su:
imali osiguranu potporu pomoćnika u nastavi odnosno stručnoga komunikacijskog posrednika projektima udruga u školskoj godini 2022./2023.
školuju se u drugim javnim ustanovama koje provode djelatnost odgoja i obrazovanja, a u nadležnosti su ministarstva nadležnog za socijalnu skrb i ministarstva nadležnog za zdravstvo
 
Razdoblje za provedbu projekta traje od 1. rujna 2023. do 1. srpnja 2024. godine.
 
Detaljnije doznajte ovdje