07:53:10 | 14.06.2023

JAVNI POZIV za prijavu projekata poticanja razvoja civilnog društva na otocima u 2023. godini

Predmet Javnog poziva za prijavu projekata poticanja razvoja civilnog društva na otocima u 2023. godini je sufinanciranje projekata organizacija civilnog društva na otocima za koje su osigurana sredstva u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2023. godinu i projekcijama za 2024. i 2025. godinu s pozicije Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u svrhu jačanja organizacija civilnog društva na otocima, a sukladno odrednicama i temeljnim polazištima Programa.

Opći cilj ovog Javnog poziva je stvaranje povoljnog okruženja za razvoj civilnog društva na otocima, jačajući ulogu i kapacitete organizacija civilnog društva i podržavajući njihovo umrežavanje. Ispunjavanje općeg cilja će se realizirati kroz dodjelu financijske podrške projektima organizacija civilnog društva na otocima rješavajući stvarne potrebe koje prepoznaju stanovnici otočnih sredina.

Specifični cilj ovog Javnog poziva je osnaživanje uloge i kapaciteta organizacija civilnog društva na otocima i to putem provedbe kvalitetnih projekata i inicijativa kojima se doprinosi poboljšanju kvalitete života otočnog stanovništva. Ispunjavanje specifičnog cilja će se realizirati kroz organiziranje i provedbu projekata poboljšanja kvalitete življenja na otocima.

Javni poziv usmjeren je na jačanje uloge organizacija civilnog društva kroz organiziranje i provedbu projekata koji doprinose ciljevima održivog razvoja, a obuhvaća sljedeća područja:
• Očuvanje prirodne i kulturne baštine otoka
• Jačanje obrazovnih kapaciteta i provedba sportskih aktivnosti
• Pružanje i jačanje socijalne i zdravstvene skrbi
• Postizanje uključivog i održivog gospodarskog razvoja
• Održivo upravljanje otočnim prirodnim resursima i briga o ekologiji
• Razvoj održive energetike i mobilnosti Prihvatljivim prijaviteljima ovog Javnog poziva smatraju se organizacije civilnog društva

Ovim Javnim pozivom predviđena su financijska sredstva kako slijedi:
Ukupan iznos osiguranih sredstava: 132.723,00 EUR
Minimalan iznos tražene financijske podrške: 4.000,00 EUR
Maksimalan iznos tražene financijske podrške: 10.000,00 EUR

Detaljnije doznajte ovdje.