08:53:13 | 06.06.2023

Javni poziv za dodjelu potpora za povećanje konkurentnosti mikro poduzetnicima na području Zadarske županije za 2023. godinu

Zadarska županija kao provoditelj Programa za dodjelu potpora za povćanje konkurentnosti mikro poduzetnicima poziva mikro poduzetnike koji zadovoljavaju uvjete Programa za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpora za povćanje konkurentnosti u okviru raspoloživih sredstava Županijskog proračuna za 2023. godinu na poziciji Upravnog odjela za gospodarstvo i turizam.

Mikro subjekti (manje od 10 zaposlenih) malog gospodarstva definirani Zakonom o poticanju razvoja malog gospodarstva. Mikro subjekt malog gospodarstva su fizičke i pravne osobe koje prosječno godišnje imaju zaposleno manje od 10 radnika, prema financijskim izvješćima za prehodnu godinu ostvaruju godišnji poslovni prihod u iznosu prouvrijednosti do 2.000.000,00 eura ili imaju ukupnu aktivu ako su obveznici poreza na dobit, odnosno imaju dugotrajnu imovinu ako su obveznici poreza na dohodak u iznosu protuvrijednosti do 2.000.000,00 eura.

Potpore će se dodjeljivati korisnicima i sljedećim područjima:
-prerađivačka industrija
-građevinarstvo
-djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane 
-informacije i komunikacije
-djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi
-umjetnost, zabava i rekreacija 
-ostale uslužne djelatnosti

Pojedinačni iznos potpore može iznositi najviše 3.000,00 eura.

Detaljnije doznajte ovdje