08:38:07 | 17.02.2023

Javni poziv za prijavu programa i projekata udruga za dodjelu financijske potpore u okviru raspoloživih sredstava Proračuna Zadarske županije za 2023. godinu na poziciji Upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove

Zadarska županija kao davatelj financijskih potpora poziva udruge, koje su programski usmjerene na zaštitu okoliša i zaštitu prirode, na prijavu programa i projekata za dodjelu financijske potpore u okviru raspoloživih sredstava Županijskog proračuna za 2023. godinu na poziciji Upravnog  odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove.

Svaka udruga čija je djelatnost usmjerena na zaštitu okoliša i zaštitu prirode ima pravo prijaviti svoj projekt/program.

Potpore se odobravaju udrugama za programe i projekte od interesa za opće dobro u Zadarskoj županiji temeljem Odluke o financiranju programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge iz sredstava proračuna Zadarske županije ("Službeni glasnik Zadarske županije" broj 22/15.), a sukladno strateškim i planskim dokumentima Zadarske županije, u sljedećim prioritetnim područjima:

-  zaštita okoliša i

-  zaštita prirode.

Ukupno planirana vrijednost Javnog poziva je 13.273,00 eura.

Najveći iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom programu ili projektu je 2.000,00 eura.

Programi ili projekti mogu se financirati u cijelom ili u djelomično zatraženom iznosu na način da se isplata u pravilu obavlja jednokratno i to 45 dana od dana sklapanja ugovora o dodjeli potpore.

Jedan prijavitelj može prijaviti i ugovoriti jedan projekt u okviru ovog Javnog poziva, na razdoblje provedbe do 12 mjeseci. Ista udruga može biti partner na više projekata unutar prioritetnih područja Javnog poziva.

Prijavitelj može djelovati u partnerstvu s jednom ili više udruga koje moraju ispunjavati sve uvjete prihvatljivosti koje vrijede za prijavitelje.

Detaljnije doznajte ovdje