11:02:36 | 30.01.2023

EU4Business: Mobility Scheme

Projekt pod nazivom „Mobility Scheme” program je razmjene namijenjen malim i srednjim poduzećima i poduzetničkim potpornim institucijama u EU-u i zemljama Istočnog partnerstva.

  • Mala i srednja poduzeća iz EU-a imaju priliku ugostiti zaposlenika ili upravitelja tvrtke iz neke od zemalja Istočnog partnerstva u trajanju od mjesec dana uz paušalnu financijsku potporu EU-a u iznosu od 350 eura.
  • Poduzetničke potporne institucije iz EU-a mogu ugostiti zaposlenika ili upravitelja poduzetničke potporne institucije iz neke od zemalja Istočnog partnerstva od trajanju od jednog do dva mjeseca, također uz paušalnu financijsku potporu EU-a u iznosu od 350 eura mjesečno.

Osoba koja dolazi na razmjenu također prima financijsku potporu EU-a i domaćin ne snosi nikakve troškove vezane za razmjenu.

Razmjene se mogu održati u razdoblju od početka veljače do kraja svibnja 2023. godine, a rok za prijavu je 1. ožujka 2023. godine. Napominjem da je predviđeno financiranje 50 razmjena između poduzetničkih potpornih institucija i 35 razmjena između malih i srednjih poduzeća, pa predlažem da se prijavite što je prije moguće ako želite iskoristiti ovu priliku.

 31. siječnja 2023. godine održat će se događaj za pronalaženje partnera za sudjelovanje u razmjeni, a da biste mu mogli pristupiti, potrebno je izvršiti prijavu za sudjelovanje u programu razmjene na ovoj poveznici.

Više informacija o programu razmjene i upute za prijavitelje možete pronaći ovdje.

Poslijednja izmjena dana 30.01.2023