10:57:54 | 02.11.2022

Otvoren poziv za Program „Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta“ za 2022.

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je javni poziv za program „Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta“ za 2022.
 
Poziv je namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima (isključivo obrti, trgovačka društva i zadruge) sa statusom tradicijskog, odnosno umjetničkog obrta.
 
Sredstva su namijenjena financiranju nabave strojeva, postrojenja i opreme, alata i inventara, za prilagodbu, uređenje i poboljšanje interijera poslovnog i proizvodnog prostora, uvođenje sustava upravljanja kvalitetom, normi i znakova kvalitete, upravljanje i zaštitu intelektualnog vlasništva, nabave usluga u svrhu razvoja proizvoda, marketinške aktivnosti te edukaciju i stručno osposobljavanje vlasnika i zaposlenika.
 
Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti je 20.000 kuna, a najviši 50.000 kuna. Sredstva za odobrene potpore isplaćuju se korisnicima jednokratno u ukupnom iznosu dodijeljene potpore.
 
Prijavni obrazac s traženom dokumentacijom podnosi se Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja neposredno ili putem pošte od 31. listopada do 14. studenog 2022.

Detaljnije doznajte ovdje.