08:44:57 | 25.10.2022

Objava Uputa za prijavitelje za BAR na portalu e-Savjetovanja

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije otvorilo je 20. listopada 2022. godine na središnjem portalu za e-Savjetovanja javno savjetovanje o Nacrtu Uputa za prijavitelje za Javni poziv za dodjelu sredstava za mjeru M1: “Ublažavanje štetnih učinaka Brexita na konkurentnost i poslovanje hrvatskih poduzetnika.“

U okviru navedenog Poziva hrvatskim poduzetnicima dodjeljivat će se bespovratna sredstva u obliku potpora male vrijednosti s ciljem ublažavanja ekonomske štete nastale kao posljedica Brexita, odnosno povlačenja Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske iz Europske unije.

Prihvatljivi prijavitelji na ovom Pozivu mogu biti poduzeća registrirana u RH koja su poslovanje na tržištu Ujedinjenog Kraljevstva započela prije 1. veljače 2020. godine i koja mogu dokazati da su uslijed Brexita suočeni s dodatnim troškovima poslovanja na tome tržištu.

Ukupna vrijednost bespovratnih sredstva koja su na raspolaganju u okviru Poziva iznosi 42 milijuna kuna odnosno 5,57 milijuna eura, pri čemu najniži iznos koji se može dodijeliti pojedinom prijavitelju iznosi 25 tisuća kuna odnosno 3,32 tisuće eura. Najviši iznos potpore koji se po ovom Pozivu može dodijeliti jedinstvenom poduzetniku je propisan de minimis Uredbom, odnosno iznosi maksimalno 200.000 eura tijekom tri fiskalne godine.  

Rok za dostavu komentara zainteresirane javnosti je 20. studenog 2022. godine.

Detaljnije doznajte ovdje.